Elite – Ekolod 2018

Under 2018 har jag använt mig av två stycken ekolod från Lowrance. Ett Elite 9 ti och ett Elite 7 ti. 7:an har används som plotter och 9:an har jag haft som sidescan, 2d lod och downscan. Till nästa år har jag bestämt mig för att uppgradera mig något och fått tag i ett Humminbird Helix 10 mega chirp till en vettig peng.  Min förhoppning är att jag lättare kommer att hitta fisk som  står gömd. Plus att jag får en mycket klarare bild om vad som pågår under och runt båten.

Helix 10

Elite loden har varit riktigt bra. Nackdelen är att det kan vara svårt att urskilja fisken vid vissa situationer och det hoppas jag att Helixen kommer att göra på ett bättre sätt. I övrigt så kommer jag även i fortsättningen ha kvar Elite 7:an som plotter då den fungerar bra som det. Plus att jag har endel sparade waypoints där som kan vara bra att ha kvar. 

När jag köpte mitt första Elite lod (7:an) var det för att montera i min kajak. Jag ville ha ett lod med sidescan och Eliteloden var de som låg bäst i pris och hade just det. Så det valet var inte så svårt.

Man får ut otroligt mycket effektivare fiske med sidescan och det blir mycket lättre att hitta bra strukturer, betesfisk och fiskar att fiska på med det. Visst kan man hävda att det är en form av fusk, men jag ser det mer som tidsoptimering. Det är verkligen något jag rekommenderar alla som fiskar att använda sig av. Som många har sagt innan mig. ”Varför inte utnyttja tekniken när den finns?” Men framförallt blir du så mycket effektivare än att stå och kasta i blindo. Har du tid att lägga på fisket, utnyttja den på bästa sätt.

Elite 9 ti

Walfrid

https://www.mathiaswalfridsson.se/fiske/spon-och-rullar-2018/

https://www.mathiaswalfridsson.se/bat/hunter-450/

http://www.surbole.se

Please follow and like us:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Facebook
Facebook
Instagram
%d bloggare gillar detta: