Upplev´s Hunter 450

Våren och sommaren 2018 praktiserade jag på Upplev i Linköping genom min utbildning på Forshagaakademin. Båtsugen som jag varit under en längre tid inspekterade jag utbudet, både på nätet och i butiken. Till slut fastnade jag för en ny modell som Upplev skulle få hem, Hunter 450. Den är designad av Upplev men byggd av Kimple och är tänkt att vara en sportfiskebåt med stora kastdäck både i fören och i aktern till ett pris som passar även de med mindre plånböcker.

Pulpet – med eller utan

Du kan välja om du vill ha båten med eller utan pulpet. Extra kostnad för pulpeten ligger på ungefär 11-12 000. Jag funderade länge på var jag skulle montera den men valde tillslut att sätta den i mitten. Detta för att få en så stabil båt som möjligt vid längre transporter på vattnet. Som ni ser på bilden nedan är det gott om utrymme på båda sidor även om ena sidan lätt belamras med väskor och dyligt har man bra med ytor att röra sig. Måttet tvärs över ligger på två meter så vill man kan man lätt lägga sig och sola en fin dag. När jag har fiskat har vi mestadels varit tre stycken i båten och det fungerar alldeles ypperligt. Fyra stycken går också bra men kan bli en aning trångt om man har mycket grejer med sig.

Motor

Motorvalet föll på en evinrude E-tec 50hk och med tre personer i båten gör den mellan 25 och 27 knop. Med tanke på bredd och stabilitet känner jag mig nöjd med det även om jag hoppats på något mer. Båten är klassad att klara 75hk.

Kastdäck

Kastdäcken är byggda som en förlängning av tofterna med förvaring under. Helt enkelt, formsågad marinplyfa som golv med en svetsad ram under. Luckorna sitter fast med hjälp av kardborre och är lätta att flytta på. Dock har jag som ett mål att göra om dessa något och kanske byta material. Men det blir längre fram.

Elmotor

Som elmotor valde jag en terrova 55a. Den är jag mycket nöjd med och jag är riktigt imponerad av ankringsfunktionen då man ligger still även i riktigt bra sjö.

Så efter min första säsong med båten har jag bara positivt att säga om den. Bra pris, stabil, gott om utrymmen. Bra valmöjligheter vad det gäller motorval och placering av pulpet.

http://www.upplevstore.se

http://www.surbole.se

Please follow and like us:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Facebook
Facebook
Instagram
%d bloggare gillar detta: