Abborre 2019

Abborre 2019 – Utrustning

Jag grubblar och funderar på abborreutrustnig till 2019. Jag har under 2018 fiskat med Westinspön och Daiwa rullar, men har känt och klämt en hel del på andra märken. Nu går jag i tankar att byta ut endel av grejerna, inte för att jag varit missnöjd utan mer för att jag kommer fiska på ett annat sätt under nästa år. (Här kan ni hitta sådant som jag säljer. https://www.mathiaswalfridsson.se/saljes/) Mina Daiwa Fuego kommer även i fortsättningen få vara med och leka då jag ruskigt nöjd med dem. Dessutom är de riktigt prisvärda.

Fisket kommer troligtvis under 2019 att ske på mycket grundare vatten än föregående år. Jag kommer kunna använda mig mer av jerkbaits och crankbeten. Därför känns det som ett naturligt steg att leta efter spön och en rullar som är optimerade för det fisket. Jag har använt mitt Westin W3 Crank endel när det passat, men vi har inte blivit riktigt kompisar. Jag upplever, även om jag vet att spöt ska vara ganska mjukt att det är för mjukt för att passa mig. Därför har jag nu efter att ha testat min vän Jonas fina Zodiasspön fastnat för dem.

Shimano Zodias

Spöna ur Zodias serien är utrustade med extrem lätta grafitklingor. Förstärkta med Shimano Hi-Power X Konstruktion som gör spöt mer vridstyvt och man får mer kraft i kasten. Detta gör spöt långkastande och extremt känsligt. Detta märkte jag när jag jämförde mina egna spön mot Jonas. Det var mycket lättare att känna av ytterst små pet med Zodiasen vilket är grymt gött. Har man stått och nött en hel dag vill man inte missa ett väldigt försiktigt hugg av en kiloskloss. Zodiasspöna är utrustade med Fuji Alconite Spöringar och CI4+ rullfäste och har handtag av EVA-material. De finns både i multiutförande och i haspel.

Abborre – Shimano Zodias

Det lutar åt att jag kommer att satsa på ett 5-15 grams multispöt för Jerkbait och lite cranks och ett 7fots 5 – 18 gram Haspel. För tyngre abborrfiske kommer jag fortsätta med mitt Westin W4 Ultrastick 10-40g.

Multirulle

Vilken rulle bör man satsa på till abborrfisket? En som klarar av att kasta lätta beten långt. Men vilken gör det som inte kostar en förmögenhet. De jag tittar närmare på är Shimano Curado 71 HG och några olika modeller från Daiwa. Tatulan ligger bra till. Det jag vet är att jag vill ha en rulle med lite högre utväxling runt 7,1:1 eller mer. Den ska vara ganska lätt och inte för dyr. Vi får se vilken det slutar på tillslut, återkommer i ärendet.

Mvh Walfrid

http://www.surbole.se

Please follow and like us:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Facebook
Facebook
Instagram
%d bloggare gillar detta: