Beten använda – 2018

Under året som gått har jag och mina vänner mestadels fiskat i sjöar med mycket siklöja. Därför har beten liknade siklöja varit det som har fungerat bäst för oss. Neutrala färger och och ganska smala beten är det som varit melodin. Jiggskallar vi använt oss av är till största delen från Spro, Mustad och Westin. Storlek mellan 3/0 och 5/0 på kroken och vikter mellan 5 upp till 30 gram.

Personligen har jag mestadels använt mig av Spros 4/0 Round Jig med 14grams skalle. Vi har fiskat ganska djupt omkring 10-12 meter i närheten av djupbranter. Har det varit mycket vind eller om fisken varit mycket aktiv har jag fått gått upp i vikt.

Beten som varit extra bra för oss har varit

Darts Foil Shad

Jonas som jag fiskat mycket med fullkomligt utklassade oss i början innan vi också började använda Foilen. Det är ett riktigt fint bete med skön gång och mycket flash tackvare folieringen. Bra gummi i dessa också så de håller även för några snipor och blir inte så mjölkigt som vissa transparenta gummin kan bli. Dessa finns i 7, 9 och 12 centimeter de vi har använt är 12.

Berkley Gotam Shad

Den vänsta heter Neutral och den högra Ayu. Jag har fiskat dessa i 9cm versionen och neutralen har varit riktigt bra vid lite klarare väder och Ayun har fungerat bäst under mulna förhållanden. Det tråkiga med dessa är att de blir väldigt mjölkiga i gummit efter en dag på sjön så de måste helst in och torkas. Men fina beten i övrigt.

Gunki G´Bump 8 & 11 centimeter

 

Detta har varit mina favoriter i år. Jag har fiskat mycket med både 8:an och 11:an. Blue ice (Vänster) och Red Ghost (Mitten) har varit bäst under soliga dagar medan Brown sugar green red flake (Höger) varit valet under mer mulna dagar. Detta är ett toppenbete med mycket rörelse och bra kvalitet. Sen luktar de gott också.

Walfrid

Please follow and like us:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Facebook
Facebook
Instagram
%d bloggare gillar detta: