Isfiskesäsongen – Snart över

Isfiskesäsongen – Nu är isen på väg bort i Östergötland. Roxen såg idag ut att vara öppen på stora delar och det börjar bli dags att summera pimpelfisket. Jag är ingen jätte-fanatiker av isfiske, men något måste man göra även vintertid. Har man inte har möjlighet till skidåkning får pimpelfisket ersätta. De pass jag varit ute har inte bjudit på vare sig stor fisk eller något mängdfiske.

Men jag har alltså satsat på att leta efter stora individer. Plus att byta hål relativt ofta om det inte händer något ganska fort. Beten som använts har mestadels varit jiggar och egenbundna flugor. Flugorna är de som har fungerat allra bäst och det är riktigt roligt.

De är bundna på jiggkrok med tungstensskalle eller med vanlig blyskalle och består av Polarflash. Marabou, Polar reflektor flash, Craft Fur, fluorocerande fjädrar, Electric ripple ice fiber, ögon och Gulffs UV lim. Dessa flugor funkar ypperligt till pimpel eftersom (beroende lite på hur man fiskar) dem får en pulserande och svävande effekt. Norsen, den gröna är den som levererat klart bäst.

En Kilosborre

Tänk på att ekolod är något som är riktigt bra även från isen. Jag har använt mig av ett litet garmin striker med endast 2D-lod och skvallerfönster. Det har fungerat klockrent. Till det har ett Rebelcell 12v11 stått för driften. Det klarar lätt en hel dags fiske, med det lodet jag har använt.

Men nu är vårfisket igång vilken dag som helst även här och får jag bara båten klar är jag redo. Jag håller på att montera lanternor och länspump och det borde bli klart under helgen, förhoppningsvis 😉

Men nu lämnar vi Isfiskesäsongen och satsar helhjärtat på spinnfisket!

Allt Gott/

Walfrid

www.surbole.se

Abborre 2019

Please follow and like us:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Facebook
Facebook
Instagram
%d bloggare gillar detta: